Telefonul nu mai pornește: cauze și soluții.

Date09/07/2024 Views20 Comments0

Autorul articolului:

Alexandru Odobescu

Administrator

Telefonul nu mai funcționează? Nu aveți nicio grijă! Echipa noastră de experți cu peste 15 ani de experiență a pregătit pentru dumneavoastra cele mai întâlnite motive pentru care telefonul dumneavoastră nu se aprinde și cum să rezolvați această problemă.

Topul celor mai frecvente motive: de ce telefonul nu pornește.

1. Baterie descărcată 
Bateria joacă un rol important în funcționarea oricărui dispozitiv. Conectați telefonul la încărcător și apăsați butonul de pornire. În acest fel veți putea spune dacă problema a fost in   baterie descărcată sau este o problemă mai gravă.

baterie defectă

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Problemă cu cablul  

Dacă sfatul de la pasul 1 nu dă rezultate, căutați să vedeți dacă cablul de încărcare sau încărcătorul telefonului în sine este defect. Acestea transportă curentul electric necesar pentru încărcarea telefonului. Dacă ele nu funcționează corect, este posibil ca curentul să nu curgă către dispozitiv.

Puteți verifica buna funcționare în mai multe moduri:

defectarea cablului de telefon

  • inspecție vizuală pentru depistarea deteriorărilor.
  • verificarea cablului respectiv pe un alt dispozitiv.
  • Indicatorul de încărcare arată o conexiune reușită la sursa de energie a telefonului.

 

 

  1. Defecțiuni interne  

În timp, componentele interne ale unui gadget se pot defecta pur și simplu din cauza purtării și uzurii. Orice defecțiune a componentelor interne, fie că este vorba de baterie sau de conectorul de încărcare, poate face ca telefonul să nu pornească.

 

  1. O eroare în sistemul de operare al telefonului  

Trebuie să fiți foarte atenți atunci când instalați aplicații, deoarece vă puteți infecta telefonul cu virusuri. Acești viruși, la rândul lor, afectează negativ sistemul de operare, ceea ce poate cauza încetiniri, blocări, scăderea duratei de viață a gadgetului, înghețări și alte probleme.

 

erori în programul telefonului

 

  1. Defecțiuni ale butonului de pornire  

Dacă butonul de aprindere nu funcționează corect, nici măcar electronică perfectă de pe telefon nu vă va ajuta să îl porniți. Problemele cu butonul pot fi cauzate de diverse motive, cum ar fi căderea telefonului sau uzură naturală.

 

Ce trebuie de făcut dacă telefonul nu se aprinde?

Am analizat motivele pentru care dispozitivul nu se mai aprinde. Acum să vedem cum vă puteți readuce smartphone-ul la viață.

Să încerc să-mi repar singur telefonul?

Aceasta este principala întrebare care îi interesează pe toți cei care se întâlnesc cu această problemă. Dacă problema este legată de funcționarea incorectă a componentelor interne, nu ar trebui să încercați să o rezolvați singur. Fără experiență și cunoștințe potrivite, puteți afecta placă de bază, bateria sau alte părți importante ale dispozitivului, ceea ce îl poate face ireparabil. Dacă problema este legată de microprogram sau de sistemul de operare, ar trebui, de asemenea, să evitați să îl modificați singur pentru a nu pierde date importante fără posibilitatea de a le restaura.

Relansare

Uneori, telefonul pur și simplu se blochează și numai o repornire forțată va ajuta.

Pentru utilizatorii de Android:

Trebuie să țineți apăsate butonul de pornire și butonul de volume în jos împreună timp de 15 secunde. Această acțiune ar trebui să vă ajute să reporniți dispozitivul.

Dacă acest procedeu nu funcționează, încercați să porniți telefonul în modul de recuperare ținând apăsate butonul de volum în sus și butonul de pornire. Țineți-le apăsate până când apare logo-ul producătorului, apoi utilizați butoanele de volum pentru a selecta “Wipe cache partition” și confirmați alegerea.


Instrucțiuni pentru utilizatorii de iPhone:

Metodele de repornire sunt diferite pe dispozitivele Apple.

iPhone 6s și superior: Țineți apăsate simultan butonul de pornire și butonul lateral până când apare logo-ul.

iPhone 7 și 7 Plus: Țineți apăsate simultan butonul de reducere a volumului și butonul lateral până când apare logo-ul.

Începând cu iPhone 8 și mai noi: Apăsați și eliberați rapid butoanele de volum, apoi țineți apăsat butonul lateral până când apare logo-ul Apple.

Modul de recuperare pe iPhone:

Conectați dispozitivul Apple la computer și porniți iTunes sau Finder pe macOS Catalina și mai nou. Urmați instrucțiunile pentru a efectua repornirea descrisă mai sus, apoi selectați Reîmprospătare.


Contactați un specialist.

Dacă repornirea nu ajută și problema nu este legată de butonul de pornire sau de încărcare, contactați un tehnician.

Specialiștii noștri vor efectua un diagnostic complet al dispozitivului pentru a identifica cauza. Diagnosticarea include evaluarea parametrilor externi ai dispozitivului pentru a verifica operabilitatea. De exemplu, matrița ecranului poate fi afectată și din acest motiv este posibil ca ecranul să nu se aprindă, dar telefonul în sine funcționează corect. 

Inspectarea conectorului de încărcare este necesară, deoarece praful și resturile acumulate pot împiedica conectarea corectă a contactelor. Verificarea încărcării utilizând încărcătoare alternative.

Cu condiția ca totul să fie în ordine la nivel extern, expertul tehnic va diagnostica componentele interne. Mai întâi de toate, bateria este testată cu ajutorul unui multimetru pentru a determina tensiunea normală a bateriei. Dacă indicatorul este mai mic decât ar trebui să fie, cel mai probabil bateria este descărcată sau stricată. Dacă este necesar, tehnicianul o va schimba.

Se verifică toate cablurile și conectorii din interiorul dispozitivului, acestea trebuie să fie strâns conectate; se inspectează placa pentru depistarea deteriorărilor, coroziunii sau supraîncălzirii.

Unul dintre avantajele contactării unui specialist calificat este disponibilitatea echipamentelor specializate pentru o diagnoză completă. Dacă este necesar, tehnicianul conectează o placă de testare pentru a verifica funcționalitatea componentelor interne.

 

Înlocuirea plăcii de bază pentru telefon - Arron

După diagnosticare, în funcție de care a fost problema, specialistul va începe să lucreze la repararea dispozitivului.

Repararea poate include înlocuirea bateriei, curățarea conectorului de încărcare de murdărie sau, dacă conectorul a fost distrus repararea lui, înlocuirea parțială sau completă a componentelor plăcii de bază. De asemenea, dacă este necesar, re-flashing al dispozitivului.

Principalul avantaj al serviciului nostru este schimbul pieselor deteriorate cu cele originale potrivite pentru modelul dispozitivului dumneavoastră.

 

La finalizarea diagnosticării și a reparației, dispozitivul este testat pentru a putea fi utilizat.


Prevenirea defecțiunilor

Urmați aceste sfaturi pentru a vă asigura că telefonul va rezista mult timp și nu va avea probleme la pornire:

Utilizați încărcătoare și cabluri originale. Accesoriile neoriginale vă pot afecta bateria.

Actualizați software-ul în mod periodic pentru a elimina erorile și a îmbunătăți securitatea.

Instalați numai aplicațiile necesare pentru a evita supraîncărcarea telefonului.

– Fiți atent atunci când descărcați aplicații din surse nesigure pentru a evita infectarea dispozitivului cu viruși.

Nu lăsați bateria să se descarce complet, încărcați telefonul atunci când încărcarea ajunge la 20-30%. Nu încărcați dispozitivul prea des, acest lucru poate avea, de asemenea, un impact negativ asupra bateriei. Cel mai bine este să mențineți încărcarea bateriei între 50% și 80%.

 

cum să încărcați telefonul corect

–  Utilizați huse și sticle de protecție pentru a preveni afectarea dispozitivului.

Evitați temperaturile extreme și condițiile de umiditate pentru a preveni deteriorarea bateriei.

Dacă aveți problema descrisă, vă rugăm să contactați centrul nostru de service – Arron Service Centre! Suntem specializați în repararea tuturor modelelor de telefoane și garantăm o lucrare de calitate. Specialiștii noștri cu mulți ani de experiență vă vor ajuta să rezolvați problema rapid și eficient, folosind doar piese originale.

Contactați-ne chiar acum și vă vom oferi cele mai bune soluții pentru a vă restaura dispozitivul!


Date09/07/2024 Views20 Comments0

Автор статьи:

Alexandru Odobescu

Administrator

Ai nevoie de o consultare?

    Apel